Op onze praktijk is een aantal laboratoriumfaciliteiten aanwezig, zoals de CRP- bloedsuiker- en cholesterolbepaling. Ook urine kan onderzocht worden. Als u denkt dat u een blaasontsteking hebt, vul dan deze lijst in en breng urine in een schoon potje naar de praktijk (dit hoeft niet op afspraak). Via de urine kan ook een zwangerschapstest worden gedaan.

Onze praktijk biedt ook metingen thuis aan, denkt u bijvoorbeeld aan holtermetingen (hartritmeregistratie 24-72u), bloeddrukmeting gedurende 24u en glucosemetingen via speciale glucosemeter Freestyle Libre (informeer bij onze praktijkondersteuner Yvon Buur). U kunt in overleg ook een glucosemeter of bloeddrukmeter lenen of uw eigen meter met onze (geijkte) variant vergelijken.  Als u in staat bent (en het leuk vindt) om uw metingengrafiek naar ons te sturen, dan kan dat uiteraard. We kunnen dan per telefoon, mail of beeldbellen het beleid afstemmen.

We maken -als de situatie zich ervoor leent- veel gebruik van foto-consultenOok wondzorg kan indien gewenst met een foto/videoconsult.

Sinds enkele jaren is het mogelijk om dermatologische problemen en ECG’s op afstand te laten beoordelen door de betreffende specialist (teledermatologie en telecardiologie). Onze specialisten in de regio (internisten, longartsen bv) zijn ook te raadplegen d.m.v. een meekijkconsult, waarbij zij meedenken/meekijken zonder dat u naar het ziekenhuis moet.

Meer uitgebreidere onderzoeken worden uitgevoerd door het regionaal opererende Huisartsenlaboratorium uit Koog aan de Zaan (Salt) of de (laboratoria van) de ziekenhuizen in Beverwijk of Alkmaar.

 

Bloedafnames van het Huisartsenlaboratorium vinden in Castricum elke werkdag plaats op verschillende locaties en tijden. Ook elders in de regio zijn prikpunten. Het Huisartsenlaboratorium heeft verder een eigen Trombosedienst en kan in noodzakelijke gevallen dagelijks ook bij de patiënten thuis tot een bloedafname overgaan. De uitslagen worden aan het eind van de dag elektronisch naar de praktijk verstuurd, waardoor deze meestal reeds de volgende dag voor de patiënt beschikbaar zijn.

Priklocaties en openingstijden