Wanneer krijg ik mijn griepprik en kan dit kort voor of na de covidbooster? De griepprikmiddag is dit jaar op 27 oktober, de oproepbrief ontvangt u tussen 4 en 12 oktober. Het kan geen kwaad als er weinig (of geen) tijd tussen de covidprik, griepprik of pneumokokkenprik zit. Zie site rivm.

 

Krijg ik een pneumokokkenvaccinatie? In 2022 worden alle mensen opgeroepen die geboren zijn tussen 1-1-1953 en 31-12-1956. De pneumokokkenvaccinaties worden gegeven op de griepprikmiddag van donderdag 27 oktober. De oproepbrief ontvangt u tussen 4 en 12 oktober.  Lees verder via de site van rivm.

 

Wat heb ik nodig als ik mijn medicijnen meeneem op reis? Lees hier of u een Schengen- of medicijnverklaring nodig heeft voor uw (vlieg)reis.

 

Wat moet ik aan mijn huisarts vragen en wat niet? De huisartsenpraktijken in Nederland staan onder hoge druk. Verwijsafspraken.nl is een initiatief van Help de Huisarts Verzuipt. Het geeft zorgverleners en patiënten antwoord op de vraag in welke situaties de huisarts betrokken moet worden en wanneer niet.

 

Wie wordt er via de huisarts opgeroepen voor een covid-herhaal-prik? Eind september 2022 worden de mensen jonger dan 60 met een griepvaccinatie-indicatie uitgenodigd voor een covidvaccinatie. Zij ontvangen een brief. Als u gewend bent aan een griepvaccinatie van ons, krijgt u dus ook deze brief.

 

Waar vind ik betrouwbare informatie over mijn kwaal? Betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid vindt u op thuisarts.nl. Thuisarts.nl is gemaakt door artsen.

 

Is een online apotheek vernieuwend en gemakkelijker dan de vertrouwde Castricumse apotheken? De Castricumse apotheken Geesterduin en de Brink bieden al jaren de mogelijkheid om online te bestellen en voegen daar zelfs nog het nodige aan toe. Bekijk hier de publicatie van de Castricumse Apotheken.

 

Kan de huisarts verklaren dat ik covid-19 heb doorgemaakt? Nee dit gaat via de GGD/check-app. Als u een positieve pcr-test hebt of gehad heeft, maar deze staat niet in de check-app, neem dan contact op met ons.

 

Kan ik bij de huisarts terecht voor een medische keuring of verklaring (fit to fly, duikkeuring, sportkeuring, rijbewijskeuring)? Wij voeren geen medische keuringen uit, daarvoor kunt u bijvoorbeeld terecht bij De Keurdokter.

 

Waar kan ik een rijbewijskeuring laten doen? In onze huisartsenpraktijk bieden wij geen rijbewijskeuringen meer aan, via de ANBO kunt u keuringsartsen vinden. Wij hebben goede ervaringen met ‘Beverwijk voor elkaar‘. Ook regelzorg, De Keurdokter en goedkopekeuringen.nl bieden rijbewijskeuringen dichtbij huis aan.

 

Ik denk dat ik een blaasontsteking heb, wat moet ik doen? U kunt zonder afspraak urine langsbrengen op de praktijk. Wij vragen u om thuis of op de praktijk deze vragenlijst in te vullen.

 

Ik heb een teek verwijderd, maar niet volledig, is dit een probleem? Nee, dat is niet erg. U hoeft hier niet voor naar de dokter. Lees hier alles over teken (verwijderen).

 

Kan de huisarts een medische verklaring over mij verstrekken? De KNMG adviseert huisartsen om geen medische verklaring af te geven over eigen patiënten. Uitleg hierover kunt u downloaden:

 

Hoe stel ik een wilsverklaring op? Hier vindt u meer informatie over het opstellen van een wilsverklaring en de euthanasiewetgeving:

 

Wanneer betaal ik eigen risico en wanneer niet? Bezoeken aan de huisarts gaan niet ten koste van uw verplichte eigen risico. In geval van medicijngebruik, bloedprikken en andere vormen van eerstelijnszorg wordt meestal wel uw eigen risico aangesproken. Lees hier meer over wat per verzekeraar precies wel en niet wordt vergoed.

 

Waarvoor is de huisartsenpost bedoeld? De huisartsenpost is alleen bedoeld voor spoedeisende medische hulp die niet kan wachten tot de eerstvolgende werkdag. Onze patiënten kunnen telefonisch contact opnemen met de Huisartsenpost Beverwijk: 0251 – 265 265 (voor levensbedreigende gevallen belt u 112). De huisartsenpost werkt uitsluitend op afspraak.

 

Kan de huisarts mijn afspraak in het ziekenhuis vervroegen? Dat kan en zal de huisarts doen als dat medisch noodzakelijk is. Aan (erg) lange wachttijden bij niet-spoedeisende zaken kan de huisarts helaas niets veranderen. Vaak weet uw verzekeraar waar u sneller terecht kunt.

 

Is het zinvol om mijn PSA (Prostaat Specifiek Antigeen) te laten bepalen? Klik op onderstaand link om daar meer over te weten te komen. https://www.thuisarts.nl/keuzehulp/testen-op-prostaatkanker