Krijg ik een pneumokokkenvaccinatie? In 2023 zijn de mensen die geboren zijn tussen 1-1-1957 en 31-12-1960 opgeroepen voor de pneumokokkenprik. Najaar 2024 volgt een oproep voor de mensen die geboren zijn tussen 1-1-1961 t/m 31-12-1964. Lees verder via de site van rivm.

 

Kom ik in aanmerking voor een coronavaccinatie en hoe regel ik dit? De najaarsrond 2023 is afgerond. Coronaprikken van later datum, bijvoorbeeld voor mensen met een afweerstoornis, verlopen meestal via de behandelend specialist. Lees hier meer.

 

Wat heb ik nodig als ik mijn medicijnen meeneem op reis? Lees hier of u een Schengen- of medicijnverklaring nodig heeft voor uw (vlieg)reis.

 

Wat moet ik aan mijn huisarts vragen en wat niet? De huisartsenpraktijken in Nederland staan onder hoge druk. Verwijsafspraken.nl is een initiatief van Help de Huisarts Verzuipt. Het geeft zorgverleners en patiënten antwoord op de vraag in welke situaties de huisarts betrokken moet worden en wanneer niet.

 

Waar vind ik betrouwbare informatie over mijn kwaal? Betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid vindt u op thuisarts.nl. Thuisarts.nl is gemaakt door artsen. Ook op moetiknaardedokter.nl kunt u goede informatie over (de urgentie van) uw klacht vinden.

 

Is een online apotheek vernieuwend en gemakkelijker dan de vertrouwde Castricumse apotheken? De Castricumse apotheken Geesterduin en de Brink bieden al jaren de mogelijkheid om online te bestellen en voegen daar zelfs nog het nodige aan toe. Bekijk hier de publicatie van de Castricumse Apotheken.

 

Kan ik bij de huisarts terecht voor een medische keuring of verklaring (fit to fly, duikkeuring, sportkeuring, rijbewijskeuring)? Wij voeren geen medische keuringen uit, daarvoor kunt u bijvoorbeeld terecht bij De Keurdokter.

 

Waar kan ik een rijbewijskeuring laten doen? In onze huisartsenpraktijk bieden wij geen rijbewijskeuringen meer aan, via de ANBO kunt u keuringsartsen vinden. Wij hebben goede ervaringen met ‘Beverwijk voor elkaar‘. Ook regelzorg, De Keurdokter en goedkopekeuringen.nl bieden rijbewijskeuringen dichtbij huis aan.

 

Ik denk dat ik een blaasontsteking heb, wat moet ik doen? U kunt zonder afspraak urine langsbrengen op de praktijk. Wij vragen u om thuis of op de praktijk deze vragenlijst in te vullen.

 

Ik heb een teek verwijderd, maar niet volledig, is dit een probleem? Nee, dat is niet erg. U hoeft hier niet voor naar de dokter. Lees hier alles over teken (verwijderen).

 

Kan de huisarts een medische verklaring over mij verstrekken? De KNMG adviseert huisartsen om geen medische verklaring af te geven over eigen patiënten. Uitleg hierover kunt u downloaden:

 

Hoe stel ik een wilsverklaring op? Hier vindt u meer informatie over het opstellen van een wilsverklaring en de euthanasiewetgeving:

 

Wanneer betaal ik eigen risico en wanneer niet? Bezoeken aan de huisarts gaan niet ten koste van uw verplichte eigen risico. In geval van medicijngebruik, bloedprikken en andere vormen van eerstelijnszorg wordt meestal wel uw eigen risico aangesproken. Lees hier meer over wat per verzekeraar precies wel en niet wordt vergoed.

 

Waarvoor is de huisartsenpost bedoeld? De huisartsenpost is alleen bedoeld voor spoedeisende medische hulp die niet kan wachten tot de eerstvolgende werkdag. Onze patiënten kunnen telefonisch contact opnemen met de Huisartsenpost Beverwijk: 0251 – 265 265 (voor levensbedreigende gevallen belt u 112). De huisartsenpost werkt uitsluitend op afspraak.

 

Kan de huisarts mijn afspraak in het ziekenhuis vervroegen? Dat kan en zal de huisarts doen als dat medisch noodzakelijk is. Aan (erg) lange wachttijden bij niet-spoedeisende zaken kan de huisarts helaas niets veranderen. Vaak weet uw verzekeraar waar u sneller terecht kunt.

 

Is het zinvol om mijn PSA (Prostaat Specifiek Antigeen) te laten bepalen? Klik op onderstaand link om daar meer over te weten te komen. https://www.thuisarts.nl/keuzehulp/testen-op-prostaatkanker